nLighten betreedt Nederlandse markt met overname GYRO Center

Amsterdam, 23 november 2023nLighten heeft GYRO Center (Gyro), een high-performance datacenter in Amsterdam, overgenomen. nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital, een toonaangevende wereldwijde investeerder in infrastructuur. Met deze overname zet nLighten zijn volgende stap in zijn Europese expansie en ambitie om het belangrijkste edge datacenterplatform in Europa te bouwen en te beheren.

De Nederlandse datacentermarkt is een van de grootste in Europa en profiteert van een stabiele stroomvoorziening, goede infrastructuur en een gunstige ligging. Het Amsterdamse datacenter is een van de belangrijkste Europese internethubs en naast Londen, Parijs en Frankfurt een toplocatie voor de internationale datacenterindustrie.

Gyro’s netwerkneutrale datacenter draait op 100% duurzame energie en het energieverbruik wordt proactief beheerd. Dit past binnen de missie van nLighten om diensten op een duurzame en verantwoorde manier te leveren. Gyro is gevestigd in een uitstekende omgeving als het gaat om connectiviteit, security en beschikbaarheid, en biedt een persoonlijke service met 24/7 on-site IT-personeel. Om Gyro op het niveau van de beste standaarden te brengen, zullen op korte termijn structurele maatregelen in overeenstemming met Tier III worden uitgevoerd en wordt het koelsysteem gemoderniseerd.

“We blijven met man en macht werken om het grootste datacenterplatform in Europa te worden,” zegt Harro Beusker, medeoprichter en CEO van nLighten. “Naast Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk breiden we nu uit naar Nederland. Daarmee bedienen we wederom een belangrijke en aantrekkelijke zakelijke markt.”

Over nLighten
nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital en is ondergebracht in ISQ Global Infrastructure Fund III. Vanuit de economisch belangrijkste locaties in Europa ontwikkelen we innovatieve datacenters om regionale, nationale en wereldwijde organisaties, particuliere gebruikers en mobiele werknemers de beste netwerktoegang te bieden.

Met de strategische distributie van haar edge datacenters werkt nLighten aan een pan-Europese dekking in alle grote steden. Klanten en partners krijgen toegang tot low latency en directe verbindingen met eindgebruikers in heel Europa. De edge datacenters van nLighten zijn ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar snellere en betrouwbaardere dataverwerking en -opslag, waarbij ook rekening wordt gehouden met de impact op het milieu.

nLighten werd in 2021 opgericht door een team met jarenlange ervaring en brede expertise in de datacentersector. De belangrijkste motivatie van het team was het creëren van de volgende stap voor de datacenterindustrie en het op één lijn krijgen van edge datacenters in de groene transitie.

nLighten heeft als doel het toonaangevende pan-Europese platform voor edge datacenters te bouwen en te beheren.