Klimaatbeheersing

GYRO Center neemt u de zorgen over stroomuitval en airconditioning volledig uit handen. Dit resulteert in een betrouwbare, veilige omgeving voor uw apparatuur. De koelcapaciteit van ons datacenter is 1.155 Watt per m² datavloer.

Efficiënte koeling
Het koelen van de ruimte waar de ICT-infrastructuur is opgesteld, is zeer kritisch. Het beheersen van de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid is van essentieel belang voor het optimaal functioneren en de levensduur van de opgestelde apparatuur.

Cold Corridors
Het uitgangspunt voor datacenters en serverruimten is een temperatuur van 22°C in het koude pad, met daarbij een constante luchtvochtigheid. Voor warmtelast als gevolg van het opgenomen vermogen geldt namelijk dat vrijwel iedere kVA wordt omgezet in kW warmte-afgifte. Voor een optimaal klimaat gebruikt GYRO Center cold corridors.

Koelmethode
Downflowkoeling houdt in dat geconditioneerde lucht (onder de computervloer) door de geperforeerde tegels aan de voorzijde van de serverracks in een koud pad wordt geblazen. Deze koude lucht wordt vervolgens door de servers getransporteerd om zo weer via de achterzijde als warme lucht te worden afgevoerd.

Koude en warme pad
Een moderne computerruimte beschikt over een warm en een koud pad. De koude lucht wordt via de verhoogde computervloer door geperforeerde tegels aan de voorzijde van de serverracks gebracht. De warme lucht moet vervolgens aan de achterzijde van de serverracks via de kortste route retour naar de CRAC’s (computerroom airconditioning).

Het voorkómen dat warme en koude luchtstromen kortsluiten zorgt voor efficiënte koeling. Onze datacenter specialisten zien hierop toe door middel van het Datacenter Management Systeem en periodieke tests.

N+1
GYRO Center ontwerpt en beheert de datacenters minimaal op basis van het N+1-principe. Dit betekent dat alle kritieke processen en apparaten van een back-up zijn voorzien.

Strak onderhoudsschema
De klimaatvoorziening wordt vier keer per jaar grondig geïnspecteerd. Daarnaast worden waardes continu gemonitord en waar nodig bijgesteld om zo efficiënt en veilig mogelijk te blijven opereren.