Carrier neutraal datacenter

Bij een carrier neutraal datacenter zijn klanten niet gebonden aan één netwerkprovider. Welk netwerk gebruikt wordt voor de verbindingen met de servers, maakt niet uit. De gebruiker heeft daarin de vrije keuze. Dit stimuleert de concurrentie en kan kostenvoordelen bieden. Daarnaast is het eenvoudiger om van provider te wisselen, omdat dit geen gevolgen heeft voor de locatie van de servers.

Meer capaciteit
Wanneer er binnen een carrier neutraal datacenter meerdere netwerkaanbieders worden gebruikt, groeit het aantal netwerkroutes van het datacenter en daarmee de capaciteit. Steeds vaker werven grote datacenters daarom actief zoveel mogelijk verschillende netwerkproviders. Carrier relationship managers houden zich hiermee bezig. De aanwezigheid van meerdere internetkoppelingen of internetexchanges is voor klanten een groot voordeel en zorgt er tevens voor dat hun netwerken eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan andere netwerken.

Redundantie
Een ander voordeel van een carrier neutraal datacenter is dat klanten redundantie kunnen creëren. Redundantie betekent in dit geval een meervoudige uitvoering van internetverbindingen, zodat de beschikbaarheid van een goede verbinding altijd gegarandeerd is. Door redundantie wordt de connectiviteit gewaarborgd, ongeacht een storing bij de netwerkaanbieder en kunnen alle applicaties en diensten van de klant van het datacenter online blijven.

GYRO Center is een carrier neutraal datacenter in Amsterdam. Wij kunnen u vrijblijvend voorzien van informatie over de beschikbare connectivity partners binnen het datacenter.

Klik hier voor een overzicht van de carriers en ISP’s binnen GYRO Center.