Vacatures

Datacenter Support Engineer (fulltime)

Fulltime (40 uur)
Amsterdam

Voel jij je helemaal thuis in de datacenter wereld? Of ben je leergierig en heb je een klantgerichte aanpak met technisch inzicht? Als Datacenter Support Engineer doe jij graag een stapje extra en zorg je er samen met je collega’s voor dat onze klanten extra tevreden zijn!

Wat ga je doen?
GYRO Center huisvest duizenden servers. Het team werkt in shifts. Als Datacenter Support Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze colocatie-klanten en biedt je waar nodig ondersteuning. Je pakt tickets (zelfstandig) op en verleent support op zowel Linux- als Windows-systemen waar nodig. Jij signaleert tijdig problemen binnen het netwerk of datacenter, weet hierop te anticiperen en zorgt voor een heldere en prettige communicatie. Je zult hands-on bezig zijn met bijvoorbeeld het opleveren van nieuwe racks en netwerk-verbindingen, installeren en verwijderen van hardware, upgraden van servers en bedenken en oppakken van verbeteringen binnen het datacenter en zorg dragen voor een proactieve beveiliging.

Jouw werkzaamheden in een notendop:
● 1e en 2e lijn support;
● Eventuele (toekomstige) problemen signaleren en waar mogelijk oplossen of escaleren;
● Begeleiden en ondersteunen van bezoek aan het datacenter;
● Verwerken, begeleiden en escaleren van verzoeken van klanten;
● Verrichten van installaties, configuraties en upgrades;
● Monitoren van alle technische onderdelen in het datacenter;
● Dagelijkse routine werkzaamheden binnen het datacenter.

Wie ben jij?
Bij GYRO Center streven we samen naar de ultieme klantbeleving. Hierbij heb jij vanuit jouw expertise een belangrijke rol. Daarom ben jij als Datacenter Support Engineer klantgericht en heb je een flexibele en proactieve houding. Je kunt nauwkeurig en secuur werken om ook administratieve werkzaamheden goed op te pakken. Daarnaast weet je volgens strakke policies te werken, bijvoorbeeld bij het installeren van UTP- en glasvezel-patches. Daarnaast vinden we ook het volgende belangrijk:

● MBO werk- en denkniveau;
● Tenminste 1 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
● Flexibel met werktijden (ochtend-, avond-, nacht- en weekenddiensten)
● Het vermogen om veelvoorkomende softwareproblemen op te lossen in Linux- en Windows omgevingen;
● Voldoende kennis om problemen met netwerk- en serverapparatuur op te lossen;
● Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Wat krijg jij daarvoor terug?
We bieden een uitdagende en afwisselende functie waarbij je veel facetten van een innovatieve en dynamische organisatie leert kennen. Je hebt een hoge mate van verantwoordelijkheid en je krijgt alle ruimte om jouw persoonlijke stempel te drukken.
Binnen GYRO Center heerst er een informele en professionele sfeer. Er wordt keihard gewerkt om onze groei ambitie te realiseren. En naast een fijne werkomgeving, bieden we jou natuurlijk ook:

● Een goed salaris;
● 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag;
● Pensioensregeling;
● Reiskostenvergoeding;
● Vakinhoudelijke opleidingen, events en workshops;
● Dagelijkse lunch.

Standplaats
GYRO Center heeft haar datacenter in Amsterdam Westpoort, vlakbij Station Sloterdijk. Het kan voorkomen dat je werkzaamheden verricht op een andere locatie.

Interesse?
Stuur een e-mail met je CV en begeleidend schrijven naar info@gyrocenter.nl.